Etappe dorpentoer NOP landt op 1 juni in Rutten

Datum: 1 januari 1970
Tijd: 01:00
Plaats: Rutten
Locatie: De Stiepe
Url:
Omschrijving: Etappe dorpentoer NOP landt op 1 juni in Rutten

Het Energieloket komt dit voorjaar naar de dorpen
Lelystad, 9 mei 2019

Na de officiële aftrap van dorpentoer van het Energieloket Flevoland in Creil (Noordoostpolder), landt de regionale expert op het gebied van energiezuinig en duurzaam wonen op zaterdag 1 juni in Rutten, van 10.00 – 12.00 uur in Dorpshuis ‘de Stiepe’. Bewoners kunnen daar terecht voor vragen over kostenbesparing door energiezuinig wonen. De dorpentoer is, overigens, een aanvulling op het wekelijkse inloopspreekuur in de bibliotheek van Emmeloord. Onder de bezoekers van de dorpentoer wordt een energiescan ter waarde van Ꞓ 250,- verloot.

 “Wie inzicht heeft in hoe het met de eigen woning is, komt bijna altijd bij een verstandige investering. Met deze dorpentoer gaan we voor de zomer bij elke dorp in de Noordoostpolder langs,” aldus Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland. ““En het leuke is dat we per dorpenbezoek een energiescan verloten onder de bezoekers van het spreekuur. Zo’n energiescan heeft bewoners uit de Noordoostpolder eerder enorm op weg geholpen!”

 De op dit moment bevestigde etappes van de dorpentoer Noordoostpolder (2019) zijn:
·         zaterdag 4 mei Creil (Dorpshuis De Binkel) klik hier voor het bericht;
·         zaterdag 18 mei in Espel (MFC ’t Mozaïek) en Bant (“De Akkers”), klik hier voor het bericht;
·         zaterdag 1 juni in Rutten (Dorpshuis De Stiepe);
·         vrijdagavond 14 juni in Luttelgeest (dorpsfeest/braderie);

Bent u benieuwd hoe u op kosten kunt besparen door energiezuiniger te wonen? Bezoek dan één of meerdere etappes van de dorpentoer NOP die het Energieloket Flevoland deze lente onderneemt. Kostenbesparing door energiezuiniger wonen kan onder andere door gedrag (leg de energiebespaarmeetlat eens langs uzelf), door isolatie van de woning (denk aan dak-, gevel- en vloerisolatie) of door zelf duurzame stroom op te wekken doormiddel van zonnepanelen. Wie interesse heeft in aardgasvrij wonen kan ook de nodige kennis opdoen. Het loket informeert over verschillende mogelijkheden om te koken, douchen en verwarmen zonder gas.

Wie op voorhand vast wat huiswerk wil doen, kan de online module VerbeterUwInzicht op de website van het Energieloket Flevoland alvast doorlopen.

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag.
Energieloket Flevoland helpt!     

Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2020 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring