Kunstenaarsinitiatief id11 presenteert

Datum: 1 januari 1970
Tijd: 01:00
Plaats: Rutten
Locatie: IJzerpad 17
Url: https://www.facebook.com/events/2028654297393759/
Omschrijving: Kunstenaarsinitiatief id11 presenteert

In het eerste half jaar van 2018 maandelijkse (nieuw) werk van een kunstenaar in de voormalige stal van de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten. In april is beeldend kunstenaar Lineke Hansma-Imthorn uitgenodigd.

Lineke Hansma maak werk door in een ruimte materialen, kleuren en vormen met elkaar te combineren. Daardoor ontstaan er nieuwe beelden en andere betekenissen. In haar werk gaat het om de relatie onderling in het werk en de relatie tussen het werk en de ruimte waar het in is gemaakt. Speels, spannend en humor zijn belangrijke begrippen voor haar, op die grens moet het werk zich bevinden. Ze onderzoekt hoe ze deze thema’s in een ruimte laat zien. Wat wordt versterkt of wat ontkent in een ruimte. Hoeveel ingrepen moet ze doen en op welke manier om de relatie tussen haar werk en de ruimte te laten zien. Door bijvoorbeeld één lijn tape te zetten kan de ruimte onderdeel van haar werk worden of juist een ‘tegen’ ruimte.

Voor haar werkperiode bij id11 kiest ze voor een hoge ruimte, het is de ruimte die haar het meest is bijgebleven na een oriënterend bezoek. Ze zag enorm grote deuren, een ijzeren trap aan de muur, het lijken wel nietjes dacht ze.... en tegelijkertijd is de ruimte overweldigend. Ze neemt 'werk- speel materiaal' mee en op locatie zal blijken hoe het werk zich zal ontwikkelen. Haar benadering van werk is formeel en het werkproces inspirerend, zo ontstaan er nieuwe ideeën en inzichten.

Id11 wil kunstenaars ruimte bieden om (nieuw) werk te realiseren en te presenteren in relatie tot de unieke omgeving die de Noordoostpolder biedt en/of de specifieke ruimte. Na de opblaasbare sculpturen van Wies Noest, de schaduwwerken van Rosa Everts en de vlucht veren van Egied Simons, komt Lineke Hansma nieuw werk realiseren.

Het werk van Lineke Hansma is, na een korte werkperiode op de boerderij, te zien op zaterdag 28 april van 13.00 – 17.00 uur en zondag 29 april van 13.00 – 16.00 uur, met op zondag aansluitend de Moo Sessions. Lineke Hansma is zelf aanwezig om in gesprek te gaan over haar werk.

Agenda

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2019 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring