Polderkampioenschap touwtrekken

Datum: 1 januari 1970
Tijd: 01:00
Plaats: Emmeloord
Locatie: evenemententerrein
Url:
Omschrijving: Polderkampioenschap touwtrekken tijdens Eventing BuitenZinnig

Tijdens de 6e editie van Eventing Emmeloord, met onder andere het thema Eventing BuitenZinnig, vindt op zaterdag 15 juli het Polderkampioenschap touwtrekken plaats.

Wie kent de beelden niet? Twee teams met acht sterke mannen en/of vrouwen die met behulp van een stuk touw bepalen wie de sterkste van de competitie wordt. Touwtrekken, een eeuwenoude sport die zich nu in de Polder wil gaan herintroduceren. Een jaarlijks terugkerend evenement, met dit jaar de ondersteuning van Eventing BuitenZinnig en met Staatsbosbeheer Kuinderbos als vaste partner.

Het Kampioenschap vindt op zaterdag 15 juli plaats, aansluitend aan Eventing Emmeloord op hun evenemententerrein. Er wordt gestreden in teams van acht personen, mannen en vrouwen eventueel gemixed.

Er zullen tijdens het evenement ook spetterende demonstraties gegeven worden door een aantal nationale touwtrekteams. Op die manier kunnen de deelnemers de spelregels van het touwtrekken aanschouwen en wordt de sport op spectaculaire wijze gepromoot.

De organisatie vraagt alle twaalf Polderdorpen één team af te vaardigen, zodat de onderlinge strijd zal laten zien wie dit jaar de beste touwtrekkers zijn en zich voor een jaar lang “het sterkste dorp” van de Polder mag noemen.

Opgave kan via kampioenschaptouwtrekken@hotmail.com o.v.v. dorpsnaam, naam van de teamleden en teamcaptain. Bijzonderheden worden dan t.z.t. verstuurd naar de teamcaptains.

Wij hopen op een ruime opgave!

Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2018 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld