Coronaproof diner voor thuis verzorgd door de Zonnebloem, Eetcafé en Dorpsbelang

vrijdag 13 november 2020 10:58 Coronaproof diner voor thuis verzorgd door de Zonnebloem, Eetcafé en Dorpsbelang

Rutten 12 november 2020

Omdat er ook deze maand, i.v.m. het COVID19-virus, helaas niet bij het Eet Café gegeten kan worden, hebben De Zonnebloem Rutten, Eet Café en Vereniging Dorpsbelang de handen in één geslagen. 

Onder het moto “kunt u niet naar het Eet Café, dan komt het Eet Café naar u toe”.

Wij hebben diverse dorpsbewoners bereid gevonden om voor circa 50 ouderen en enkele alleenstaande jongeren een drie gangen diner te bereiden. Om zo op deze wijze elkaar te laten weten dat we er ook in tijden als deze er voor elkaar willen en kunnen zijn.

Om dit alles te realiseren heeft een groep Ruttenaren gekookt, waarbij de ingrediënten voor het  hoofdgerecht Coronaproof verdeeld zijn. Kortom iedere kok heeft in zijn of haar keuken circa 10 hoofdgerechten klaar gemaakt en deze aansluitend in de daarvoor bestemde – speciaal georganiseerde – horeca bakjes incl. papierentas afgeleverd op het verzamel- en verdeeladres.

Op dit verzamel- en verdeeladres werden voorgerecht en nagerecht, gemaakt door andere koks in eigen keukens, zodat ook dit alles Coronaproof verliep, aan de tasjes toegevoegd.  Waarna een aantal Ruttenaren ‘de brengservice” de circa 60 tasjes met voor-, hoofd- en nagerecht incl. servetten en een briefje van de initiatiefnemers. Dit alles is afgegeven in en buiten het dorp op een gepaste afstand.

De tasjes werden blij verrast in ontvangst genomen. En aansluitend kwam er een stroom van warme, lieve en hartelijke berichten onze kant weer op. Hoe mooi …………..

En ja wij zijn voornemens om volgende maand een nog grotere groep Ruttenaren te verwennen met een diner, want ook in December komt het Eet Café Rutten weer naar je toe.

Mocht je een bijdrage willen leveren door bijvoorbeeld te koken, wegbrengen of financieel een bijdrage te leveren (hoe klein dan ook) neem dan contact op met 26 25 43 of 06 12 62 56 23.  Of stuur een mail naar dorpsbelang@ruttennop.nl.         

Of mocht je iemand in deze doelgroep kennen die in December ook zeker verwend mag worden met een diner, mail dan de naam en adres door aan dorpsbelang@ruttennop.nl of per whatsapp naar 06 12 62 56 23.                                            

Namens De Zonnebloem Rutten, Eet Café Rutten en Vereniging Dorpsbelang Rutten hopen wij jullie te inspireren om nog iets vaker naar elkaar om te kijken. Juist in deze tijd!

                                                                    
Agenda

Sponsoren

 Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2020 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring