De gezonken boot

woensdag 4 juli 2018 19:48 De gezonken boot.

FRAAI heeft donderdag 14 juni een prachtig gedenkteken onthuld.
Het mooie is, dat op deze dag precies 100 jaar geleden, de Zuyderzeewet werd aangenomen en zo kwam het dat wij nu kunnen leven op een voormalige zeebodem. Heel bijzonder dus!
Het gedenkteken is een gezonken boot, die de hoge golven van de toenmalige Zuyderzee heeft getrotseerd, maar uiteindelijk toch ten onder is gegaan.
De ontwerpers Suzanne en Margot Rasing hebben samen met de realisator, Herman Nijenhuis en hun moeder Alyne, het graveerplaatje er aan bevestigd. Tevens is het een historische plek waar tot voor kort de aula was gevestigd en daarmee is Rutten een prachtig kunstwerk rijker!
Een gedenkteken aan van wat ooit was..
Kom gerust eens kijken of ga gezellig zitten na een lange fietstocht, op één van de houten banken midden op het dek van de gezonken boot. Een mooie plek in een FRAAI dorp!


Onze dank gaat uit naar :
de Gemeente Noordoostpolder, de Rabobank Noordoostpolder-Urk (was ook aanwezig), Foekema Plaatbewerking Lemmer, AP Machinebouw Rutten, DMS Mechanisatiebedrijf, Loonbedrijf van Dun, de Polderpiraten voor de muzikale omlijsting van de onthulling én de vele vrijwilligers die deze plaatsing tot stand hebben laten komen.
Agenda

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2019 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring