Elk voorjaar collecteert FBCR voor de Anjeractie van het Prins Bernhard CultuurFonds (PBCF), ook dit jaar weer.

zaterdag 16 mei 2020 16:10 Anjeractie 22 tm 30 mei 2020
 
Elk voorjaar collecteert FBCR voor de Anjeractie van het Prins Bernhard CultuurFonds (PBCF), ook dit jaar weer.

Het PBCF ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland.

Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund. Vorig jaar heeft FBCR dankzij de steun van het PBCF nog een nieuwe hoorn kunnen aanschaffen.

Dit jaar zouden we voor de laatste keer met de traditionele collectebus op pad gaan voor de Anjeractie om op die manier onze clubkas aan te vullen voor nieuwe instrumenten, bladmuziek etc.  Omdat het PBCF dit jaar 80 jaar bestaat én dit jaar voor de 75e keer de Anjeractie organiseert, mogen wij zelfs eenmalig 100% van de opbrengst zelf houden!

In het kader van de coronamaatregelen is door de Nederlandse regering verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit verzoek valt niet te rijmen met een collecte waarbij onze muzikanten/collectanten langs de deuren gaan. Zelfs wanneer we de benodigde afstand kunnen bewaren, gaat het in tegen het verzoek om thuis te blijven. De gezondheid van de vrijwilligers, collectanten en gevers staat natuurlijk voorop. Maar dat betekent niet dat we de Anjeractie dit jubileumjaar zomaar voorbij laten gaan!

Vanuit het PBCF wordt er om bovengenoemde reden een collecte via mobiele telefoon georganiseerd.

De mobiele Anjeractie is écht eenvoudig. En veilig. Geen mensen met geld over straat bijvoorbeeld.  Het werkt als een soort “Tikkie”. Deze actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van onze collectanten. U ontvangt via de voor u bekende collectant een berichtje waarna u eenvoudig een bedrag kunt overmaken. De collectant ziet vanwege de privacyregels niet wie er heeft gedoneerd.

Anders dan met de gewone collecte, kunnen we met de mobiele collecte geen gebieden of straten afspreken. Het kan dus zijn dat u van meerdere mensen een verzoek ontvangt.

Mocht u niet via de mobiele telefoon willen schenken, kunt u ook een bedrag overmaken naar het Cultuurfonds. Ook dit komt terecht bij belangrijke cultuurprojecten in het land. Ga hiervoor naar www.anjeractie.nl en klik op ‘doneer'.
 
De Anjeractie vindt plaats van 22 mei tot en met 30 mei.

Namens leden en dirigent van FBCR: alvast bedankt voor uw gift!

  Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2020 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring