Nieuws van Vereniging Dorpsbelang

maandag 14 januari 2019 14:22 Nieuws van Vereniging Dorpsbelang

Nieuwjaarsreceptie
De opkomst dit jaar was weer grandioos, zo’n 300 belangstellende. De Stiepe zat bomvol!
Onze dorpsvoorzitter, Arianne de Groene, opende de avond traditiegetrouw met een speech waarin zij terug blikte op 2018. De woorden saamhorigheid, verbondenheid en vertrouwen waren hierin de leidraad. Een groot compliment werd gegeven aan de jongeren die ook dit jaar tijdens de nieuwjaarsnacht in het centrum van Rutten een geweldig feest hadden georganiseerd. Dit feest in Rutten is ondertussen een begrip geworden in de polder. De hoogtepunten van het afgelopen jaar waren ons 65jarig jubileumweek, de presentatie van het voorlopig ontwerp van de MFA, de uitreiking van het boerderijenboek, de bouwplannen aan de Meerweg en tal van andere initiatieven in ons dorp. Als afsluiter bedankt zij namens het Dorpsbelang een ieder die in welke vorm dan ook een bijdrage geleverd heeft aan de leefbaarheid van Rutten. En wenst ons allen een energiek, creatief en gezond 2019 toe.

Daarna lichtte de werkgroep MFA, commissie financiën haar aanvraag aan het coöperatiefonds van de Rabobank toe. Anca Blok gaf uitleg over het kunstwerk wat zij voor deze gelegenheid had gemaakt, een prachtige pan soep op canvas, met hierop twee paar handen van twee verschillende generaties te zien. Waarmee zij symboliseert dat verschillende generaties samen zullen werken in de nieuwe keuken in de MFA. De Rabobank reikte aansluitend de toegekende cheque van € 25.000 uit.

Aansluitend konden we genieten van het optreden van Jong Belegen 30+, de voetballende dames 30+ van RKO. Ook was de MFA veilingcommissie van de partij, en riep iedereen op om een kavel in te dienen voor de MFA veiling op zaterdag 30 maart. Gilbert Bastiaanssen was aanwezig om uitleg te geven over de spelregels van de MFA veiling. Ook werden er deze avond de eerste kavels geveild, wat al een heel mooi bedrag opleverde van circa €6500. Noteer dus 30 maart in je agenda, waar we die avond gezamenlijk starten met een stamppotbuffet.

Werkgroep Wonen 2.0 riep iedereen om op 12 januari naar de woonvisie middag te komen.
Klik hier voor de foto's van de woonvisie middag.

Sjonnie en Anita sloten de avond af als Thomasvaer en Pieternell, dit gezellige jonge stel uit Amsterdam met dito accent, namen vele dorpsbewoners op een ludieke manier op de hak. Dit hebben ze op een voortreffelijke manier gedaan! En wij willen hen hartelijk bedanken voor de prachtige afsluiter van een bijzonder gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst.

De nieuwe Thomasvaer en Pieternell kunnen zich melden bij Dorpsbelang, dit kan via lh_felix@hotmail.com of hermus.anne@gmail.com of wweultjes@gmail.com.

Onze dank gaat uit naar Peter en Engelien Laterveer van PGL Audio Producties, voor de goede verzorging van beeld en geluid. Ook bedanken wij de Stiepe en de inzet van zoveel vrijwilligers die ons op de avond van voldoende drankjes hebben voorzien. En ook dit jaar bleef het nog lang gezellig in de Stiepe………..
Klik hier voor de foto's van de nieuwjaarsreceptie.

Dorpsmail
Wilt u ook op de hoogte blijven van het actuele nieuws en activiteiten in Rutten? Meld u zich dan aan voor de dorpsmail via dorpsbelang@ruttennop.nl

Martijn op de radio
Martijn Aarnink is namens Dorpsbelang in gesprek met Omroep Flevoland op 21 januari om 11.40 uur.

Afvalkalender
Rest: 24 januari
GFT: 17 en 31 januari
Plastic: 7 februari
Papier: 15 januari en 12 februari
Agenda

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2019 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring