Nieuws van Vereniging Dorpsbelang

dinsdag 5 maart 2019 10:47 Nieuws van Vereniging Dorpsbelang

Werkgroep Wonen 2.0, “je leven lang wonen in je dorp”.
Dinsdagmiddag 26 februari jl. was de informatiemiddag georganiseerd door WG-W 2.0 in samenwerking met de projectleider Emeline Kleber van het pilotproject ‘je leven lang wonen in je dorp’. Ditmaal was de leeftijdscategorie 65+ uitgenodigd, ondanks het bijzonder mooie weer waren een kleine veertig Ruttenaren aanwezig.

Diverse partijen zoals de Gemeente, Mercatus, ZONL, Rabobank en Maxvitaal uit Emmeloord waren aanwezig om ons te informeren over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig in je eigen woning te kunnen blijven wonen. De adviezen liepen uiteen van financiële ondersteuningsmogelijkheden tot en met hulpmiddelen welke permanent, of tijdelijk, in of aan de woning aangebracht kunnen worden.

Kortom; een zeer informatieve middag voor onze oudere Ruttenaren die graag zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen in ons dorp. Iets wat wij als  WG-W2.0 stimuleren.

In de afgelopen maanden heeft WG-W 2.0 in samenwerking met de PKN werkgroep wonen, diverse enquêtes in de leeftijdscategorie 70+ gehouden. Deze persoonlijke gesprekken hebben plaats gevonden met bewoners van zowel de buitenwegen als het dorp. Deze enquêtes zijn een onderdeel van de pilot ‘je leven lang wonen in je dorp’, waarbij wij gezamenlijk geprobeerd hebben een nog beter beeld te krijgen van de werkelijke behoefte van onze ouderen in Rutten. Deze informatie zullen wij als Dorpsbelang meenemen richting de gemeente.

Binnenkort zal een afvaardiging van Dorpsbelang wederom in gesprek gaan met de gemeente over de bevindingen m.b.t. de woonwensen in ons dorp. Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen via dorpsmail, Rep en Roer en website.

Inmiddels hebben wij als Dorpsbelang de eerste ontwerpen voor de inbreidingslocaties aan de Meerweg van OVT Ontwikkeling mogen ontvangen. Deze voorlopige ontwerpen worden momenteel met de gemeente en aannemer besproken. Wij hopen spoedig meer duidelijkheid te krijgen van OVT Ontwikkeling over de verkoopprijzen van de diverse woningen. Mocht je ook geïnteresseerd zijn, en wil je toegevoegd worden aan de mailinglijst, stuur dan een mail naar dorpsbelang@ruttennop.nl.

Jaarvergadering Dorpsbelang
Woensdag 20 maart is de Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelang in de Stiepe. Aanvang 20.00 uur. De agenda is bijgevoegd in deze Rep en Roer. Iedereen is van harte welkom!

Gezwam rond de Dam
Zaterdag 23 februari was het zover. Carnavalsvereniging De Zotte Leeuwkes uit Kraggenburg organiseerden voor de 27e keer zwammen tijdens het Flevolands Kampioenschap Buutreednen, oftewel het Gezwam rond de Dam. Vanuit Rutten deden er twee debutanten mee, Nick Schuttenbeld en August Rasing. Nick, alias “Rambo Jan de Slachter” ging met de overwinning naar huis, gefeliciteerd Nick!

Dorpsmail
Wilt u ook op de hoogte blijven van het actuele nieuws en activiteiten in Rutten? Meld u zich dan aan voor de dorpsmail via dorpsbelang@ruttennop.nl

Martijn op de radio
Martijn Aarnink is namens Dorpsbelang in gesprek met Omroep Flevoland op 18 maart om 11.40 uur.

Afvalkalender
Rest:    21 maart
GFT:     14, 28 maart en 11 april
Plastic: 4 april
Papier: 12 maart en 9 april
Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2019 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring