Nieuws van Vereniging Dorpsbelang

woensdag 10 juli 2019 10:52 Nieuws van Dorpsbelang

Kruising Lemsterweg / Ruttenseweg  
We kunnen u melden dat er binnenkort aan beide zijden van de kruising op de Ruttenseweg stopborden en stopstrepen worden geplaatst.

Meerweg
Helaas niet het bericht waar we op gehoopt hadden. OVT ontwikkeling is na overleg met Dorpsbelang terug naar de tekentafel, de voorlopige prijzen voor blok- en twee-onder-één-kapwoningen kwamen te hoog uit. Er is gezamenlijk besloten om opnieuw naar het ontwerp te kijken en een herberekening van de bouwkosten te maken.

Dorpsfeest
We kunnen terugzien op een mooi dorpsfeest met een gevarieerd programma en prachtig weer. Tijdens de vrijdagmiddagborrel werd de naam van het nieuwe MFA bekend gemaakt, “Het Klavier”. Zo’n 150 Ruttenaren hadden zich aangemeld voor de gezamenlijke maaltijd voor aanvang van de bekendmaking.

Verzilvering Kavel VDB
Op zaterdagavond 15 juni is de kavel van Dorpsbelang verzilverd. Op de fiets trokken vier stellen langs de drie eetlocaties. Ze hebben genoten van de culinaire hoogstandjes. Met afsluitend gratis toegang tot de feestavond in de Stiepe. Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde avond met deze gezellige Ruttenaren.

Bewonersbijeenkomst 11 juli
In de vorige Rep en Roer ontving u een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Op deze avond wordt u door o.a. de architect bijgepraat over de stand van zaken rondom “Het Klavier”. Na de pauze zullen drie ambtenaren van de gemeente ons als Ruttenaren informeren over de toekomstige plannen voor de drie inbreidingslocaties (de Stiepe, de Wegwijzer en de Paulusschool). Dorpsbelang en in het bijzonder de werkgroep Wonen heeft in de afgelopen maanden veelvuldig overleg gehad met de gemeente. N.a.v. deze overleggen is er donderdagavond 11 juli een informatie avond. Dus bent u geïnteresseerd in woningontwikkeling of wel een bouwkavel, zorg dan dat u aanwezig bent.

We starten deze avond om 19.30uur in de Stiepe, koffie/thee staat vanaf 19.15uur klaar.

Stagiaire Dorpsbelang
Vanaf vorige maand hebben wij Lenie Dekkers mogen verwelkomen als stagiaire in het bestuur van Dorpsbelang. Lenie zal in de komende periode tot aan de jaarvergadering in 2020 proefdraaien in het bestuur, waarbij zij zich zal richten op de werkgroep Sociaal. Wij heten Lenie van harte welkom.

Welkomstcomité
Recentelijk is er een officieel welkomstcomité samengesteld, die nieuwe bewoners in Rutten van harte welkom zullen heten. Dit comité zal met enthousiasme de nieuwe bewoners wegwijs maken in ons prachtige dorp.

Afvalkalender
Rest: 11 juli, 8 aug, 5 sept
GFT: 12, 18, 26 juli, 1, 9, 15, 23, 29 aug, 12 sept
Plastic: 25 juli, 22 aug
Papier: 30 juli, 27 aug, 19 sept
Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2020 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring