Nieuws van Vereniging Dorpsbelang januari

vrijdag 3 januari 2020 11:33 Nieuws van Vereniging Dorpsbelang januari

Oud & nieuw / Nieuwjaarsreceptie
We kunnen terugkijken op een mooie jaarwisseling. Een prima georganiseerd feest tijdens de jaarwisseling. Top mannen van de organisatie! En op donderdag 2 januari weer een volle bak in ‘de Stiepe’ tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Een prachtig begin van het nieuwe jaar 2020.

Ook dit jaar hield onze voorzitter, Arianne de Groene, traditiegetrouw haar speech tijdens de nieuwjaarsreceptie. De rode draad dit jaar was het ‘bundelen van krachten, kennis en inzet’.  Want door samen op diverse plekken in onze gemeenschap deze krachtige energie en kunde te bundelen zullen we ook in 2020 weer veel goede en mooie zaken kunnen realiseren. 

Meerweg
In september lieten wij jullie weten dat OVT Ontwikkeling uit Emmeloord geen nieuwbouw zal realiseren op de twee vrij gekomen bouwkavels. Inmiddels heeft Mercatus ons laten weten dat deze twee kavels verkocht zijn aan Bouwbedrijf Kuin uit Bovenkarspel. Kuin heeft o.a. in Bant en Marknesse diverse woningen gerealiseerd.

Kuin heeft, na overleg met Dorpsbelang en de gemeente Noordoostpolder, besloten om op beide locaties blokwoningen te realiseren.  Werkgroep Wonen 2.0 onderhoudt namens Dorpsbelang de contacten met Bouwbedrijf Kuin en gemeente. De werkgroep zal ons in de komende periode op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Inbreidingslocaties
De gemeente heeft eind vorig jaar ook de toekomstige bouwkavels in Rutten op haar website toegevoegd.  www.noordoostpolder.nl/woonkavels-rutten . Wil je meer informatie over de toekomstige bouwkavels aan de Buitenom 1 of 87 neem dan contact op met de gemeente via mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl.

Meer informatie over de ontwikkelingen op locatie ‘de Stiepe’ volgen later dit jaar, ook hier is Dorpsbelang in gesprek met de gemeente en Mercatus.

Gescheiden afval inzameling op begraafplaats
Op de begraafplaats kunnen bezoekers in het vervolg hun afval scheiden. Op de begraafplaats komen 3 containers in een ombouw. Een container mag meegenomen worden naar het graf (wel graag terugzetten). Dan hoeft men niet met het afval te lopen. Zo kunnen we ook op de begraafplaats ons afval scheiden.

Opknapbeurt
Te zijner tijd zal de gemeente de paden van de begraafplaats opnieuw bestraten. Zo ziet het er straks weer tip top uit.

AED’s en burgerhulpverlening
Heeft u als bedrijf of particulier een AED? En wilt u deze ook beschikbaar stellen voor de burgerhulpverlening in de buurt? Registreer uw AED dan via www.hartslagnu.nl

Draagt u bij aan de veiligheid van uw buurt?
Heeft u een geldig reanimatiecertificaat of bent u BHV-er of EHBO-er? U kunt ook een leven redden.
Meld u aan via www.hartslagnu.nl
Hier meer informatie.

Afvalkalender:
Gft:        16, 30 jan, 13 feb
Plastic:  6 feb
Rest:     23 jan, 20 feb
Papier: 14 jan, 11 feb
Agenda

Sponsoren

 Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2020 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring