Update Boerderijenboek Rutten

zondag 19 november 2017 14:04 UPDATE BOERDERIJENBOEK RUTTEN

Het is al weer even geleden en daarom een update vanuit het Team Boerderijenboek Rutten.

Wij naderen langzaam maar zeker de deadline en het team draait dan ook de laatste maanden op volle stoom! Wij hebben nog een kleine twee maanden te gaan voordat alle artikelen en bijbehorende foto’s ingeleverd moeten zijn bij de eindredactie. Er wordt van 174 boerderijen een artikel geschreven over alle bewoners vanaf de uitgifte tot en met heden. Hiervoor worden alle bewoners of familieleden geïnterviewd, soms wel 6 gezinnen per bedrijf. Ruim 100 artikelen zijn al binnen. Dat betekent dat wij onlangs ruimschoots de 50% hebben overschreden.

Reden voor gebak namens het bestuur van Stichting Boerderijenboek Noordoostpolder tijdens de laatste vergadering! Behalve het feit dat het schrijven voor iedereen veel plezier mee brengt (voor mij zelf ook om alle prachtige verhalen te mogen nalezen, voordat ze naar de eindredactie gaan), zijn de vergaderingen met het team Rutten ook iedere keer erg gezellig. Dit mede dankzij de gastvrijheid van Jan en Ria de Jong.

Het geeft veel voldoening om met het hele team de geschiedenis van de boerderijbewoners van Rutten in woord en beeld vast te mogen leggen. Verschillende teamleden helpen inmiddels mee met de fine-tuning van het algemeen gedeelte en het vullen van het namenregister. Het is fijn dat wij elkaar zo kunnen helpen.

Inmiddels zijn er al 403 boeken besteld vanuit Rutten. Als u ook boeken wilt bestellen, dan kan dit via de website www.boerderijenboeknoordoostpolder.nl of via de bestellijst die de interviewers mee nemen. Eventueel kunt u ook een berichtje geven aan ondergetekende voor het aanleveren van bestellijsten.

De boeken kosten € 15,- per stuk. De hele Noordoostpolder serie van 11 boeken wordt in een cassette geleverd tegen een prijs van € 150,-.

Het idee is om op de ruggen afzonderlijk een stukje van de omtrek van de polder te printen, zodat te samen de 11 boeken de Noordoostpolder omtrek vormen. Dit wordt een prachtig collectorsitem voor uw boekenkast!
Zoals eerder aangegeven, de druk is eenmalig, dus bestel snel voor u zelf, uw ouders, broers, zussen, kinderen of kleinkinderen om niet achteraf mis te grijpen.
Tot slot wil ik nog graag een oproep doen wie er nog oude foto’s voor ons heeft om in te scannen voor het algemene gedeelte in het boek.

Wij zoeken met name foto’s uit de beginjaren van de loswal (bieten lossen), werkzaamheden op het land, de brandweer (hooibroei controleur), de middenstand (smid, loonwerk), foto’s uit de oude doos van de wegen rondom Rutten, oude dorpsfoto’s (dorpsleven/activiteiten), foto's van gezinnen, kinderen; dagelijks leven op de boerderij. Graag met een bijschrift waar en in welk jaar de foto genomen is en wie de eventuele personen op de foto zijn. Alle foto's mag u ingescand mailen (jpg.bestand) naar Anita Groot Roessink, grootroessink.rutten@hotmail.com. Anita kan de foto's eventueel ook voor u inscannen. Het adres is Ruttensepad 8.

Alvast bedankt voor uw hulp!

Met vriendelijke groet,
Fiona van der Moere, Coördinator Boerderijenboek Rutten Tel. 0612882868 fvandermoere@yahoo.com
Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2018 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring