Verklaring burgemeester Noordoostpolder

zaterdag 21 maart 2020 14:26 Verklaring burgemeester Noordoostpolder

Klik hier voor het filmpje noordoostpolder.nl

Beste inwoners, beste ondernemers,
Wat is er de afgelopen week veel gebeurd. Het kabinet maakte maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Nieuwe en voor ons misschien ongewone, maar wel heel belangrijke maatregelen. Ik heb ontzettend veel respect voor de manier waarop u er met z’n allen de schouders onder zet. Ik merk dat u zich positief inspant om de maatregelen na te leven. Gevraagd maar vooral ongevraagd komt er hulp op gang voor hen die dit nodig hebben. Acties die ik ongelofelijk mooi vind. Zo worden er bijvoorbeeld maaltijden gemaakt en aan de deur gebracht. Maken kinderen mooie tekeningen voor ouderen in de verpleegtehuizen en delen onze kwekers hun tulpen uit aan zorgverleners.

Veel wijken en dorpen organiseren hulp voor hun dorpsgenoten. En ook vanuit kerken en verenigingen gebeurt veel. Op deze saamhorigheid kunnen we alleen maar ontzettend trots zijn!

In deze bijzondere tijd ondersteunen we als gemeente onze inwoners en ondernemers waar we kunnen. Omdat ook onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis werken vragen we u zoveel mogelijk telefonisch, via mail of via app contact op te nemen.

Onze bedrijfsadviseurs zijn bereikbaar voor vragen van ondernemers. De genomen maatregelen zijn ook voor u niet eenvoudig. Op onze site informeren we u over de regelingen van de Rijksoverheid en vindt u gegevens van organisaties in Flevoland die u wellicht kunnen helpen.

Als gemeente staan we ook in contact met de zorgaanbieders om hen te ondersteunen, Het is belangrijk om aandacht te hebben voor kwetsbare inwoners. Ik ben ontzettend trots op de mensen in de zorg. En op ons onderwijspersoneel dat de kinderen opvangt van ouders die voor ons aan het werk zijn. Dat is niet altijd eenvoudig, maar ik zie dat de wil om het samen te doen groot is. Heel veel van onze kinderen gaan niet naar school. Als gemeente coördineren we de buitenschoolse opvang van de kinderen. Op dit moment zijn er nog geen kinderen die gebruik hoeven te maken van de avond-/nachtopvang.

Inwoners die het coronavirus hebben opgelopen, wens ik een spoedig herstel.

Voor u, die hulp biedt en een steun is voor anderen, blijf dat vooral doen. Het wordt gewaardeerd. Tot slot: wilt u zich echt houden aan alle instructies waarmee we elkaar helpen om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen?

Samen en dat is met de hulp en inzet van al onze inwoners, zullen we deze moeilijke en soms onbegrijpelijke tijd doorkomen. Ik wens u allemaal heel veel kracht en wijsheid. Let op uzelf en zie om naar de anderen. Samen, samen maken we het lichter.

Burgemeester Jan Westmaas
Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2020 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring