Sloeproeivereniging GIA

Soort: Sport
Adres:
Tel:
Web: http://giarutten.nl/

Sloeproeivereniging GIA

GIA staat voor Gang Is Alles.

De eerste roeislagen werden gemaakt door enkele Ruttense mannen in 1989 tijdens Nagele Buitengaats. De fijne kneepjes van het vak werden door Age Ras van de Visserijschool van Urk bijgebracht. Het beviel de mannen zo goed, dat er een eigen (reddings)roeisloep (8 personen) werd aangeschaft (1990), zodat er aan diverse sloeproeiwedstrijden in Nederland kon worden meegedaan. Al jaren draaien de GIA mannen mee in de top van Nederland. Zelfs de Koninginnerace van Harlingen naar Terschelling wisten de mannen drie keer op hun naam te zetten.

In Februari 2006 is er gestart met een vrouwenroeiploeg. Na een jaar óók in de GIA geroeid te hebben wisten de dames deze sloep te confisqueren en werd dit de damessloep. De mannen gingen verder in de gerestaureerde sloep “Razende Bol”. Omdat het restaureren een heidens karwei was, is deze sloep omgedoopt in “Razende Snol”. De dames doopten de “GIA” om in “GIA Light”.

Aangezien het ledenaantal van de dames vanaf het begin op ca. 20 leden zat is er eind 2011 besloten om een tweede sloep aan te schaffen. Een 6-persoonsroeisloep genaamd “Zusje”.

Ook de Ruttense dames draaien al jaren mee in de top van Nederland. In de roeiseizoenen 2012 én 2013 behaalde GIA Light zelfs een eerste plaats in het Nederlands Kampioenschap.

In 2013 is er gestart met een recreantenploeg.

De wedstrijden worden georganiseerd van Terschelling tot aan Zeeland en variëren van ca. 11 kilometer tot 25 kilometer met als uitschieter de HT-race met een afstand van 35 kilometer.

Het wedstrijdseizoen loopt van begin april tot begin november.

De trainingen (1 of 2x per week) vinden plaats in Lemmer op de “Groote Brekken” of op het IJsselmeer.


Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2019 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring