Wie zet jij in het licht?

23 december 2022

Ken je het tv-programma Joris’ Kerstboom? In die sfeer, maar dan heel bescheiden, nodigen we je uit om op vrijdag 23 december een bijzonder persoon of een bijzonder moment uit jouw leven in het licht te zetten. Vorig jaar kon dit, vanwege de lockdown, helaas niet doorgaan.


Misschien wil je iemand bedanken of koester je een vrolijke of ontroerende herinnering. 
Wellicht wil je een overleden geliefde eren of iemand laten weten hoe trots je op hem/haar bent.
Of je wil stilstaan bij de vele gevolgen van oorlog en vanuit het verlangen naar vrede een wens formuleren. 
Wie of wat jij ook in het licht wilt zetten, vanaf zondag 18 december kun je een kerstbal of -ster met jouw tekst, tekening of foto ophangen in de grote kerstboom bij de kerststal in het centrum  van Rutten. Je kunt zelf iets ontwerpen en knutselen of aan de slag gaan met het materiaal dat in de Dorpshuiskamer, het Klavier of in de kerken voor jou klaarligt.  Je kunt dit thuis personaliseren.


Op een eigen moment kun je jouw creatie in de boom hangen. Daarnaast nodigen we je graag uit op vrijdag 23 december om 19.30 uur.  Dan verwelkomen we jou om samen de lichtjes in de boom te ontbranden, te luisteren naar zang en een enkel gedicht. Met een glaasje glühwein, chocolademelk of fris en veel lekkers maken we er een gezellig moment van. De opbrengst van het eten en drinken is voor het initiatief ‘Deeltuin Rutten’ (zie verder in de Rep en Roer).


Met een winterse groet  

Nelly, Elly, Mipo, Anita, Maria en Hans HO HO

Agenda overzicht