Nieuws van dorpsbelang OKTOBER 2021 - Van de dorpsvoorzitter

woensdag 13 oktober 2021 15:57 Nieuws van dorpsbelang    OKTOBER 2021  - Van de dorpsvoorzitter

Bedankt

En dan ineens ben je voorzitter af, 7.5 jaar heb ik mij ingezet als lid van Dorpsbelang, waarbij ik naar eer en geweten invulling heb gegeven aan deze taak. Ik kijk terug op een periode waarin we samen met elkaar mooie zaken hebben weten te realiseren, o.a. de voltooiing van Het Klavier en een invullingen voor de inbreidingslocaties.  22 september jl. heb ik met vertrouwen en trots de voorzittershamer overgedragen aan mijn opvolger René de Brouwer. René, ik wens jou en het voltallige dorpsbelangbestuur veel bestuurlijke wijsheid toe. Dat jullie samen in de komende jaren mooie dingen mogen realiseren voor ons dorp. Geniet en leer van deze eervolle taak.  

Ruttenaren, heel hartelijk dank voor de leerzame periode en jullie vertrouwen in mij. Ik ben er trots op oud-voorzitter van Rutten te mogen zijn. 

Even voostellen
“De dag dat je wist die zou komen” was woensdag 22 september tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelang Rutten. In het Klavier mocht ik de voorzittershamer in ontvangst nemen van de zeer gedreven en gewaardeerd oud-voorzitter Arianne de Groene.

René de Brouwer is mijn naam. Ik  ben oorspronkelijk afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, persoonlijk voor mij het mooiste stukje van Zeeland. Daar ben ik geboren in 1966 te Hulst en heb tot mijn 18e jaar gewoond in het dorp Koewacht. Dit dorp is, inclusief buitengebied, qua oppervlakte vergelijkbaar met Rutten. Men heeft er veel akkerbouw met als specialiteit vlas.

Na Duits en Frans gestudeerd te hebben in Tilburg aan de lerarenopleiding ben ik gaan werken in Frankrijk en via het werk daar terechtgekomen in het plaatsje America (Limburg) alwaar ik een baan als hoofd sport & entertainment had bij het bungalowpark Gran Dorado Loohorst. Daar heb ik ook mijn vrouw, Dirande, leren kennen. We hebben daar samen 6 jaar gewoond maar uiteindelijk toch gekozen om ons te gaan vestigen in de Noordoostpolder in 1998. Eerst Emmeloord tot 2018 en daarna naar de Hopweg. We hebben 2 dochters, Sannah en Emma.

Sinds 1998 ben ik werkzaam in het middelbaar onderwijs als docent Duits en Frans en de daarbij behorende taken. Daarnaast ben ik verder gegaan met activiteiten op het gebied van entertainment. Sinds 2013 verzorg ik ook cursussen Duits en Frans voor volwassenen in de avonduren.

Vorig jaar juli werd ik benaderd door Arianne met de vraag of ik het zag zitten om mee te draaien in het bestuur van Dorpsbelang Rutten. Voor mij een mooie uitdaging om zo de “ins” en “outs” van het dorp te leren kennen. Rutten is een levendige gemeenschap voor jong en oud en ik hoop, als voorzitter van het Dorpsbelang, een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de vertegenwoordiging van ons dorp naar de diverse overheden om zodoende onze stem te laten horen op diverse gebieden. Dit alles natuurlijk in samenspraak met de overige bestuursleden van Dorpsbelang Rutten en alle inwoners. Schroom niet om mij te benaderen indien er vragen of opmerkingen zijn. Ik heb een luisterend oor en zal altijd een antwoord proberen te vinden.

 
Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2021 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring