Boekenuitleen


HET BOEK VAN HET KWARTAAL
Boekenuitleen Rutten presenteert:
Juli – September 2019:


Dit kwartaal geen roman of thriller als Boek van het Kwartaal, maar een boek dat aangreep omdat het zo echt was. En een klein eerbetoon aan Martine Bijl, die eind mei overleed aan de gevolgen van haar hersenbloeding en daaropvolgende depressie. Haar boek Rinkeldekink geeft een openhartige en soms hartverscheurende kijk op haar revalidatieproces vanaf de hersenbloeding in 2015. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over wat zoiets met een mens doet. En voor iedereen die van taal houdt. Martine weet de situaties en haar gedachten erg beeldend en met (zwarte) humor op te schrijven. Je hangt als het ware aan haar lippen.” Willemien

Iets luchtigers?
Heb jij nog niet eerder een boek geleend bij Boekenuitleen Rutten? Begin dan dit kwartaal en leen voor je zomervakantie mooie boeken bij ons! Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe zomerthriller van Suzanne Vermeer: “Het Strandhuis”. Leest lekker weg!

Leen & Lees het beste wat Boekenuitleen Rutten te bieden heeft.

  • Deel jouw wensen! We vullen onze collectie regelmatig aan. Ook met de nieuwste titels. Laat ons weten welk boek jij heel graag zou willen lezen en waarom. Wie weet lukt het ons om ‘m op de plank te krijgen. Mail naar Boekenuitleenrutten@hotmail.com.
  • We hebben nu deel 1 tot en met deel 4 van de boekenserie ‘Zeven zussen’ bij ons in de Boekenuitleen. Wees er snel bij!

Tot ziens aan de Buitenom!
Anja & Willemien

April - Juni 2019: LAZARUS, LARS KEPLER


“De thrillers van Lars Kepler (een pseudoniem voor het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril) zijn bloedstollend en kennen altijd een erg bijzondere wending. Ook deze nieuwste titel is weer een page turner die ik in no-time heb uitgelezen. Het verhaal begint met de vondst van een dode man in een appartement in Oslo. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën. Enkele dagen later wordt de hulp van rechercheur Joona Linna, vaste hoofdpersoon in de boeken van Lars Kepler, ingeschakeld bij een campingmoord bij Rostock in Duitsland. Joona ziet een verband – weliswaar krankzinnig, maar niet te negeren – terugkeren uit de dood, dat zou een wonder zijn toch?" Willemien

Leen & Lees het beste wat Boekenuitleen Rutten te bieden heeft.
Heb jij nog niet eerder een boek geleend bij Boekenuitleen Rutten? Dan trekt het Boek van het Kwartaal jou misschien over de streep! Het idee is speciaal in het leven geroepen voor alle boekenwurmen & speed readers in Rutten. We proberen het boek drie maanden lang door zoveel mogelijk dorpsgenoten te laten lezen. Lees jij mee?

Deze maand vind je ook het tweede deel uit de boekenserie ‘Zeven zussen’ bij ons in de Boekenuitleen. Wees er snel bij!

Naast Lazarus van Lars Kepler hebben we ook Getuige, Hypnose en Contract.

Deel jouw wensen! We vullen onze collectie regelmatig aan. Ook met de nieuwste titels. Laat ons weten welk boek jij heel graag zou willen lezen en waarom. Wie weet lukt het ons om ‘m op de plank te krijgen. Mail naar Boekenuitleenrutten@hotmail.com.

Tot ziens aan de Buitenom!
Anja & Willemien

Boekenuitleen Rutten.

Na het wegvallen van de bibliobus per 1 januari 2014 hebben enkele enthousiaste vrijwilligers alles in het werk gesteld een alternatief te creëren in de vorm van een Boekenuitleen.

Wij delen een lokaal met de BSO in de voormalige openbare school aan de Buitenom.

Onze openingstijden zijn
dinsdagmorgen 09.30 – 10.30 uur
woensdagavond 19.00 – 19.45 uur
vrijdagmiddag 14.30 - 15.30 uur

Het lenen van de boeken is gratis. Er staat een kistje voor vrije giften. Op de dinsdagmorgen kunt u altijd terecht voor een praatje en een kop koffie.

Ondertussen zijn al vele boeken uitgeleend en wordt de Boekenuitleen ook ingezet als multifunctionele ruimte voor andere activiteiten zoals knutselochtenden en brei- en haakavonden. In de Rep en Roer vindt u informatie wanneer deze activiteiten plaatsvinden.

Mocht u meer informatie willen, of heeft u boeken over die u kwijt wilt, dan kunt u contact opnemen met Willemien Akkermans, tel. 262364 of Anja Nijenhuis, tel. 262543.

Agenda

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit de polder
 U herkent ons aan
Copyright © 2019 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring