Boek van het kwartaal

Lees hier meer over het boek van het kwartaal van Boekenuitleen Rutten

Boek van het kwartaal


We hebben dit keer wel een bijzonder actueel Boek van het Kwartaal: Aleksandra. Het boek is geschreven door de Nederlands-Oekraïense Lisa Weeda. In ‘Aleksandra’ wordt de dramatische geschiedenis van Oekraïne verteld via de even dramatische geschiedenis van Weeda’s eigen familie. Haar grootmoeder Aleksandra vormt de spil van het verhaal. Zij is degene die hoofdpersonage Lisa naar de Donbas stuurt om op zoek te gaan naar haar verdwenen oom Kolja.
Na de grensovergang bij Loegansk tuimelt Lisa als een soort Alice in Wonderland door een gat in de tijd. Ze belandt in het ‘Paleis van de verloren Don Kozak’, waar ze wordt opgewacht door de vader van Aleksandra, haar overgrootvader Nikolaj, die al 65 jaar dood is. Hij leidt haar rond door het paleis en daarmee door de geschiedenis van zijn land. Dit bijzondere boek laat zien dat aan de huidige oorlog decennia van onrust, armoede, ellende en spanningen zijn voorafgegaan.

 

Oproep

Nog altijd geldt: wilt u boeken kwijt omdat uw kast te vol wordt, bel ons dan gerust. Als ze na 2002 zijn uitgegeven en er nog goed uitzien willen wij ze graag hebben.

 

Hartelijke groet,


Anja 06-12625623

Willemien 06-81561051

Nieuwsoverzicht