Dorpsbelang nieuws juli/augustus

Alle nieuwtjes op een rij!

Nieuws van Dorpsbelang juli/augustus 2022

Voorwoord
Nog even en het is weer zomervakantie. Na een drukke maand vol activiteiten in ons dorp en na een jaar hard werken is het voor éénieder tijd om de accu weer op te laden. De diverse activiteiten in de feestweek werden massaal bezocht en iedereen heeft ervan genoten. Een compliment voor de activiteitencommissie is hier op zijn plaats. Volgend jaar mogen we tijdens de feestweek ons 70 jarig jubileum vieren. Mocht u nog ideeën hebben voor activiteiten dan kunt u zich altijd richten tot één van de leden van de activiteitencommissie.

 

Bezoek nieuw college van B&W
Woensdag 15 juni j.l. hebben we visite gehad van het nieuwe college van B&W van onze gemeente. Ook de vertegenwoordigers van de dorpsbelangen uit de andere dorpen waren aanwezig tijdens deze bijeenkomst die in het Klavier werd gehouden.   

 

Website/contact 
Onze nieuwe website wordt al veel bezocht en bekeken. De berichten voor het dorpsbelang en de redactie van de site lopen nog een beetje door elkaar. Daarom even belangrijk om onderstaande even goed door te lezen zodat uw bericht bij de juiste personen terecht komt: 
• Mocht u vragen hebben die bestemd zijn voor dorpsbelang dan willen wij u vragen om in het menu bovenaan de website ‘contact’ aan te klikken. Deze berichten komen rechtsreeks bij het secretariaat van het dorpsbelang binnen. Zij zullen dan ook reageren. 
• Mocht u nieuws of foto’s hebben, een evenement voor de agenda of iets anders voor de website dan vragen wij u om in de groene balk de optie ‘tip de redactie’ te kiezen. De redactie zal uw bericht behandelen en eventueel plaatsen. 

 

Voorzitterschap/verhuizing
Afgelopen maand kwam ook in het nieuws dat we in Rutten op zoek mogen naar een nieuwe voorzitter van het dorpsbelang. Velen van u zullen zich afgevraagd hebben hoe dit dan precies komt.
In januari van dit jaar heb ik het bestuur van dorpsbelang reeds te kennen gegeven dat er een mogelijkheid was dat ik binnen 4 jaar zou gaan emigreren naar Frankrijk. Deze wens om daar te wonen en werken is er al enige jaren. Onze dochters vliegen uit en wij hebben zin in een nieuwe uitdaging in het land van onze dromen. Vorig jaar zomer zijn we begonnen met het zoeken naar een geschikte plek en hebben we, in samenspraak met onze dochters, ideeën op papier gezet. In die tussentijd zijn we diverse keren in Frankrijk geweest in de regio’s Auvergne en Bourgogne. 
Uiteindelijk hebben we een woonboerderij gevonden in de regio Bourgogne en wel in het plaatsje Châteauneuf-val-de-Bargis, slechts 750 km van Rutten. Een woonboerderij voorzien van twee gîtes (vakantiewoningen) en een mooi stuk grond waar we toeristen gaan ontvangen. Daarnaast willen we er t.z.t. (huwelijks)feesten gaan organiseren en een aantal luxe tenten neerzetten en exploiteren. Natuurlijk blijf ik ook lessen in de Franse taal verzorgen maar dan gewoon in Frankrijk zelf. 

 

Omdat we ons definitief gaan vestigen in Frankrijk staat sinds eind juni onze woning aan de Hopweg te koop. Het is allemaal sneller gegaan dan we hadden verwacht maar het is nu of nooit. We zijn binnen het bestuur bezig met het zoeken naar een nieuwe voorzitter en er worden kandidaten benaderd voor deze functie. Het streven is dat ikzelf rond 1 oktober ga vertrekken maar hierover zult u nog verder geïnformeerd worden. Zodra meer bekend is over een nieuwe kandidaat zullen we u ook op de hoogte brengen.  

 

Wij wensen u allen een hele fijne en veilige vakantie toe.

 

Namens dorpsbelang Rutten 
René de Brouwer


Afvalkalender juli / augustus 2022

  Juli (dorp) Augustus (dorp)
GFT 8,14,28 11,25
Papier 26 23
Plastic 21 18
Rest 7 4

 

Nieuwsoverzicht