Gratis bomen

Najaarsactie gratis bomen voor boeren en buitenlui

Erven zijn continue in ontwikkeling. Nieuwe schuren worden gebouwd, oude schuren krijgen een herbestemming, fruitbomen verdwijnen of worden juist aangeplant en noem zo maar op. Toch zijn bomen en struiken een bepalende factor in het landschap. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit van het landelijke gebied. Daarom wil Landschapsbeheer met deze actie alle particulieren en agrariërs in het buitengebied van Flevoland stimuleren enkele inheemse bomen en struiken aan te planten. 

 

Landschapsbeheer biedt ze tijdens deze najaarsactie gratis aan. U kunt kiezen uit maximaal 3 bomen en/of 6 bessenstruiken die passen bij de bodem, waterhuishouding en het landschap. Denk daarbij aan een grote boom als linde, zomereik, zoete kers of walnoot of juist een iets kleinere boom als lijsterbes, peer, hazelaar of pruim. Ook kunt u nog wat bessenstruiken aanvragen. Wel zijn er enkele beperkingen, bijvoorbeeld dat de boom de ruimte krijgt om uit te groeien, niet in verharding wordt geplaatst en geen onderdeel mag zijn van een verplichte aanplant. En…….. u moet de bomen zelf planten.

 

Aanmelden
Woont u op een (voormalig) boerenerf in Flevoland? En wilt u graag enkele inheemse bomen of struiken planten? Dan kunt u tussen 15 oktober en 15 november daarvoor bij Landschapsbeheer een aanvraag indienen via het formulier op de website.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, 
Marion Scherphuis. 0320-294939 of scherphuis@landschapsbeheer.net 

 

Formulier gratis bomen 

Nieuwsoverzicht