Grote brand in Rutten

Dinsdag rond 7.50 uur kreeg de brandweer de eerste melding van brand bij De Groene Agri in Rutten. Het bedrijf slaat onder andere witlof en peen op voor agrariërs uit de omgeving. Een loods had vlam gevat. Doordat De Groene veel loodsen naast elkaar heeft, schaalde de brandweer meteen op naar een grote brand. Hierdoor is de schade beperkt gebleven. 

 

Calamiteitenplan
De brandweer krijgt inmiddels meer controle op de brand, maar de exacte omvang van de schade is nog niet te zeggen. Arianne de Groene – Wondergem hierover: ‘Een deel van De Groene Agri moeten we als verloren beschouwen. Gelukkig hebben onze bhv’ers adequaat gereageerd, waardoor de medewerkers van beide bedrijven op tijd buiten waren. Er is dan ook niemand met ademhalingsproblemen of ander letsel. Verder hebben de bhv’ers meteen het calamiteitenplan in werking gesteld. Een onderdeel daarvan is dat we bij een grote brand de PKN-kerk kunnen gebruiken als opvanglocatie. De kerk heeft meteen gezorgd voor vrijwilligers die ons van eten en drinken voorzagen. Ook uit andere hoeken hebben we inmiddels hulp aangeboden gekregen. Daar zijn we heel dankbaar voor. Ook hebben we gezien hoe goed de brandweerkorpsen samenwerken. Er zijn veel brandweerploegen ingezet, onder andere om eerdere korpsen af te lossen. En er is allerlei materieel ingezet: van hoogwerkers tot een speciale crashtender die bij vliegtuigbranden wordt gebruikt en van een blusrobot om binnen te kunnen blussen tot een drone om de sterkte van de warmteontwikkeling te meten.’


In de komende dagen zal de exacte omvang van de schade duidelijk worden. De Groene Agri is van plan om de verloren gegane loodsen weer op te bouwen.

 

Nieuwsoverzicht