Help mee onze wegen in Flevoland nog veiliger te maken!

Vanaf nu kan iedereen meedenken over het veiliger maken van de provinciale wegen in Flevoland. Het veiliger maken van de provinciale wegen is nodig. 
Meedoen kan t/m 30 juni door online een vragenlijst in te vullen op www.flevoland.nl/verkeersveilig

 

Help je ons mee door de vragenlijst in te vullen en te delen in je netwerk? Zo werken we samen aan de ambitie NUL verkeersdoden in 2050. 
 
Online vragenlijst
Ben je een vlotte rijder of een rustige reiziger? Neem je weinig of veel risico in het verkeer? Deze vragen en nog meer vragen, zijn onderdeel van onze vragenlijst ‘Verkeersveilig Flevoland’. Deze vragenlijst is bedoeld voor Flevolanders en weggebruikers van de provinciale wegen en/of fietspaden in Flevoland, ook als fietser en wandelaar dus! 
 
Specifiek over provinciale wegen van 80 km/u 
Flevolandse inwoners en weggebruikers maken allemaal wel eens gebruik van een weg van de provincie. Deze wegen zijn te herkennen als driecijferige N-wegen, zoals de N309 Dronterweg, de N706 Vogelweg en de N331 Marknesserweg. De vragenlijst is specifiek gericht op de categorie provinciale wegen met een snelheidslimiet van 80 km/u. Weggebruikers en inwoners weten als geen ander hoe het veiliger kan op de weg. Naast online deelname, zijn er in deze periode spreekuren op centrale plekken in alle Flevolandse gemeenten. De data en locaties worden nog bekendgemaakt via de kanalen van de provincie. 
  
Verbeteren veiligheid op de weg 
Flevoland is één van de meest verkeersveilige provincies in Europa, maar het aantal verkeersslachtoffers stijgt de laatste jaren. De opgehaalde informatie wordt afgewogen en gebruikt om de veiligheid en leefbaarheid op de wegen in Flevoland te verbeteren, zonder de bereikbaarheid te verliezen. De uitwerking komt in het wegencategoriseringsplan van de provincie te staan dat in januari 2025 door het college van Gedeputeerde Staten wordt vastgesteld.  Inwoners en weggebruikers kunnen de ontwikkelingen via het online platform volgen.  
 
Denk mee voor een verkeersveilig Flevoland en werk met ons naar nul verkeersslachtoffers! 
 
Neem voor meer informatie contact op met Samira Qurimi of Patrick van Dusschoten via communicatieinfra@flevoland.nl 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Afdeling Communicatie Infrastructuur en Mobiliteit
 
........................................................................ 
Provincie Flevoland
Postbus 55 | 8200 AB | Lelystad
Visarenddreef 1 | 8232 PH | Lelystad

Nieuwsoverzicht