Nieuws van Dorpsbelang oktober

Lees je mee?

Oktober
Het is begin oktober en we kunnen nog even lekker genieten van een mooie nazomer. De verenigingen in het dorp zijn weer lekker met hun activiteiten bezig en onze school draait al weer een maand in de nieuwe samenstelling. Tegenwoordig wordt oktober ook wel stoptober genoemd om zoveel mogelijk mensen te laten stoppen met roken. Iedereen die hier aan mee doet wil ik heel veel succes wensen.


Dorpsvisie
Maar oktober is natuurlijk ook een mooi moment om iets op te pakken! Onze dorpsvisie, deze is al meer dan 10 jaar oud en een heel aantal plannen zijn al gerealiseerd. Hierdoor, maar ook door de ontwikkelingen in de omgeving en in het dorp zelf, is er behoefte aan vernieuwing en actualisatie van de bestaande dorpsvisie. Dit kunnen en willen we als dorpsbelang niet zelf doen, we hebben hier jullie hulp en input voor nodig. Wij zoeken daarom 6 mensen die deel willen nemen in de werkgroep dorpsvisie. Wij rekenen er op dat we deze herziening in de 2e helft van 2024 klaar te hebben. Lijkt het jou leuk om hier aan mee te werken meld je dan aan aan bij dorpsbelang. Dit kan via een mail naar dorpsbelang@ruttennop.nl of spreek iemand van dorpsbelang persoonlijk aan.


Vergunningen 2024
Verenigingen die in 2024 iets gaan organiseren waarvoor een gemeentelijke vergunning nodig is, kunnen die aanvraag (volledig ingevuld) sturen naar Ard Stoop via ard.stoop@gmail.com of afleveren IJzerpad 14.
Alle aanvragen kunnen dan gezamenlijk ingediend worden, wat geld bespaart!
De link voor de aanvraag van vergunningen --> https://www.ruttennop.nl/vergunning-aanvragen/ 
Uiterste inleverdatum is vrijdag 15 december.
Verenigingen dienen zelf de plattegronden van de routes te verzorgen, zonder plattegronden worden de aanvragen niet goedgekeurd door de gemeente.

 

Thomasvaer en Pieternel 
Al is het nog maar oktober, de voorbereidingen voor de nieuwjaarsreceptie zijn al weer in volle gang. Hier mogen Thomasvaer en Pieternel natuurlijk niet ontbreken. Deze kunnen het niet allemaal zelf, dus heb je een leuke anekdote over jezelf of iemand anders uit Rutten.
Stuur een berichtje naar Thomasvaer en Pieternel --> tenprutten@hotmail.com  

Nieuwsoverzicht