Nieuws van Dorpsbelang

Wat een feest

Zijn jullie ook nog aan het nagenieten van het dorpsfeest? Wat een pracht was dat zeg. En wat heeft iedereen weer zijn best gedaan om met het team zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het dorp zag er dan ook weer prachtig uit, mooie kunstwerken en straatversiering een pluim voor jullie allen. Ook de activiteiten waren geweldig, met even zo goede deelname door de teams. Verrassend was wel dat slagbal blessuregevoeliger bleek dan de spelletjesmiddag van De Leut D'elvers. Een hoogtepunt was toch wel de revue, wat hebben we een geweldige talenten in Rutten. Een diepe buiging voor deze artiesten. Ik wil dan ook nogmaals de feestcommissie hartelijk bedanken voor deze onvergetelijke week.

 

Nu we toch aan het feestvieren zijn wil ik ook graag alle geslaagden van Rutten van harte feliciteren met het behalen van hun diploma.


Vakantie

De vakantieperiode breekt weer aan en hopelijk houd het mooie weer ook in deze periode aan, zodat iedereen hier volop van kan genieten. Ik wens jullie in ieder geval een fijne vakantie toe. 

 

Groenafval

Tijdens de 2 jaarlijkse schouw met de gemeente viel het op dat op diverse plekken in de bosrand van Rutten snoei- en tuinafval wordt gedumpt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en werkt verdere vervuiling in de hand. Hier hebben we de groene container voor. En als het gebeurt dat dit niet past, kan het snoei- en tuinafval gratis gebracht worden naar de milieustraat in Emmeloord. Als dit te veel is voor in de auto kan daar ook een kar geleend worden. Zie voor meer informatie: https://www.noordoostpolder.nl/afval-brengen 

 

Laadpalen 

De vraag is bij dorpsbelang binnengekomen waarom er geen openbare laadpalen staan in Rutten. Dit willen wij natuurlijk ook graag, maar de gemeente heeft hier een eigen procedure voor. Heeft u een elektrische auto maar geen oplaadmogelijkheid bij uw eigen woning? Dan kunt u een verzoek indienen voor een openbare laadpaal. Gemeente Noordoostpolder neemt de kosten op zich. Want de gemeente vindt het belangrijk dat elektrische rijders binnen 250 meter loopafstand van hun huis een openbaar laadpunt kunnen vinden.Er zijn onderhand al een heel aantal laadpalen geplaatst.


Aanvragen laadpaal kan via website gemeente
Inwoners die een laadpunt voor hun elektrische auto willen kunnen dit aanvragen via https://www.noordoostpolder.nl/laadpalen 

 

Als er een aanvraag binnenkomt dan gaat de gemeente op zoek naar een geschikte locatie. Daarbij houden we rekening met de parkeerdruk, loopafstanden en de ligging van het stroomnet. Plaatsing van de laadpaal duurt 4 tot 6 maanden. De voorbereiding, de wettelijke bezwaartermijn en de aanleg kosten tijd. Uitvoering en onderhoud gebeurt door MRA-Elektrisch. Dit is een samenwerkingsverband van overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.

 

Laadpunt op eigen terrein zelf regelen
Wilt u een laadpunt op een oprit of parkeerplaats op eigen terrein bij uw woning of bedrijf? Dan hoeft u dit niet te melden of aan te vragen bij de gemeente. U kunt een laadpaal laten plaatsen op uw eigen terrein of op het terrein van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit kunt u zelf regelen.
Bron: Gemeente Noordoostpolder

Nieuwsoverzicht