Nieuws van Dorpsbelang

Klik hier voor de tekst!

Maart

Zo maart zit er alweer bijna op en met een lekker zonnetje buiten kunnen we nog even genieten van een vleugje voorjaar (ik schrijf dit maandagmiddag 25 maart). Maar toch, als ik naar de opbrengst van mijn zonnepanelen kijk wil het nog niet vlotten met het voorjaar. Dit mag de pret echter niet drukken. Zoals ook bleek het afgelopen weekend, waar ik mensen zag schateren van het lachen bij de voorstelling van NTL in het Klavier. Een mooi stuk op de planken gebracht door debutanten, herintreders en oudgedienden, het was weer een gezellige boel. 2 maart organiseerde werkgroep wonen 2.0 een middag over het verduurzamen van je huis en met 20 geïnteresseerden hadden we een mooie opkomst. Op 9 en 16 maart waren een hoop vrijwilligers in de weer met NL-doet. Dit kon zijn bij het Klavier, de voetbal, de speeltuin, het kabouterpad of de rotonde, een gezellige drukte, waarbij een hoop werk werd verzet. Bedankt allemaal!! Waar zouden we zin zonder onze vrijwilligers. Toch zijn de activiteiten van maart nog niet voorbij als ik dit schrijf. Maart roert zijn staart zogezegd. Een avond over omgaan met verlies, eetcafé, ALV dorpsbelang, een informatieavond over de plannen met de RK Kerk en een speurtocht bij het kabouterpad. Een bekend cabaretier zei al eens: "Stoplicht op rood, stoplicht op groen in Rutten is altijd wat te doen.

 

April

Zo ook in april, wie helpt er mee met het maken van de tulpen mozaïek? We willen graag het resultaat van vorig jaar evenaren of zelfs overtreffen!  Voor de mensen die het niet meer weten, vorig jaar hadden we een gedeelde eerste plaats met Luttelgeest. Als het mozaïek er staat dan begint in april ook de tulpenroute, deze gaat dit jaar weer door en om ons dorp heen. Dit betekent extra drukte op en rond ons dorp, dus wees alert in het verkeer en wees vriendelijk voor elkaar. Het is jullie vast niet ontgaan, maar het afgelopen jaar is het eerste elftal van RKO op de zaterdag gaan voetballen. Hierdoor moesten zij weer in de 5e klasse beginnen ipv de 3e waarin ze uitkwamen. Nu is het in de top van de 5e klasse erg spannend, 3 ploegen op 1 punt van elkaar en zou het zomaar kunnen dat RKO 1 kampioen wordt. Dus als je in de gelegenheid bent kom dan een keer supporteren, zodat dit ook echt gaat gebeuren. Zondagmiddag 7 april komt Fanfare Bant Creil Rutten optreden in het Klavier, jullie komen toch ook kijken naar onze muzikale talenten? 

 

Laatste keer

Zoals aan alle mooie dingen komt ook aan mijn tijd in dorpsbelang Rutten een eind. Dus vanaf volgende maand een nieuwe auteur voor deze stukjes. Ik heb in 6 jaar tijd allerlei mooie dingen mogen doen en de laatste anderhalve jaar als voorzitter waren voor mij zowel bijzonder als onverwacht. Ik wil iedereen dan ook graag bedanken voor het in mij bestelde vertrouwen en geef met een gerust hart het stokje over aan mijn opvolger, Marco Simmers. Hij heeft al een jaar meegelopen en kunst af kunnen kijken. Ik zou zeggen Dorpsbelang Rutten, lekker scherp!

Nieuwsoverzicht