Nieuws van Dorpsbelang

November

Het is alweer november, het weer is grijs en de dagen worden rap korter. Gelukkig is het niet alleen treurnis en droefenis, donderdagochtend kunnen we nog steeds gezellig naar de dorpshuiskamer en ook het eetcafe maakt nog de lekkerste gerechten. En natuurlijk is november de maand van de intocht van sinterklaas en het prinsenbal van de Leutd'elvers. Wil je lekker aan de gang met de aankleding van het dorp dan kun je je 18 november om 09.00 uur melden bij de brandweerkazerne voor de klusdag van Fraai. Een andere mooie ontwikkeling is natuurlijk dat, zoals jullie hebben kunnen zien, er nu een bouwbord staat op de plek waar de Stiepe stond, dit betekend dat er gebouwd gaat worden, geweldig. 

 

Dorpsvisie
Er hebben zich al Ruttenaren aangemeld voor het deelnemen in de werkgroep dorpsvisie, maar we zijn nog op zoek naar aanvulling. Waarom een nieuwe dorpsvisie? Onze dorpsvisie, deze is al meer dan 10 jaar oud en een heel aantal plannen zijn al gerealiseerd. Hierdoor, maar ook door de ontwikkelingen in de omgeving en in het dorp zelf, is er behoefte aan vernieuwing en actualisatie van de bestaande dorpsvisie. Dit kunnen en willen we als dorpsbelang niet zelf doen, we hebben hier jullie hulp en input voor nodig. Wij zoeken daarom 6 mensen die deel willen nemen in de werkgroep dorpsvisie. Wij rekenen er op dat we deze herziening in de 2e helft van 2024 klaar te hebben. Lijkt het jou leuk om hier aan mee te werken meld je dan aan aan bij dorpsbelang. Dit kan via een mail naar dorpsbelang@ruttennop.nl of spreek iemand van dorpsbelang persoonlijk aan.

 

Fietsbrug Ruttenseweg
Het is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen maar er is iets aan de hand met de fietsbrug aan de Ruttenseweg. De brug heeft nu een noodreparatie gehad omdat er een onderhoudsvoertuig overheen is gereden, die de brug op diverse plekken kapot heeft gemaakt. De gemeente gaat deze brug in zijn geheel vervangen. De planning hiervoor is tussen nu en het voorjaar. 

 

Vergunningen 2024
Verenigingen die in 2024 iets gaan organiseren waarvoor een gemeentelijke vergunning nodig is, kunnen die aanvraag (volledig ingevuld) sturen naar Ard Stoop via ard.stoop@gmail.com of afleveren IJzerpad 14. Alle aanvragen kunnen dan gezamenlijk ingediend worden, wat geld bespaart! De link voor de aanvraag van vergunningen staat op de dorpssite https://www.ruttennop.nl/vergunning-aanvragen/

 

Uiterste inleverdatum is vrijdag 15 december. Verenigingen dienen zelf de plattegronden van de routes te verzorgen, zonder plattegronden worden de aanvragen niet goedgekeurd door de gemeente.

 

Thomasvaer en Pieternel 
Het is al weer november en over anderhalve maand hebben we onze nieuwjaarsreceptie. Thomasvaer en Pieternel zijn druk op zoek naar inspiratie, dus heb je een leuke anekdote over jezelf of iemand anders uit Rutten.
Stuur dan en berichtje naar Thomasvaer en Pieternel: tenprutten@hotmail.com 

 

De digitale wereld rondom ons dorp
Wat loopt de website van ons dorp toch goed. Daar mogen we echt met zijn allen trots op zijn. Wat dat betreft zijn we echt een voorloper in de Noordoostpolder. De sociale media is daaraan gekoppeld. Dus alles wat jullie insturen voor de website, komt vanzelf een keertje langs als nieuwsbericht op de Facebook en Instagram van Rutten. Heb je nu geen sociale media? Dan kan je de berichten ook zien op het “nieuwsoverzicht” op de website.


Wil je nu ook wat plaatsen? Dan mail je ons! socials@ruttennop.nl 

Ook willen we jullie wijzen op dat het juist fijn is om een goed gevulde agenda te hebben. Bij promotie van een grote activiteit vallen ook de kleinere activiteiten op. En dat is goed voor de leefbaarheid van ons dorp. De aankondigingen die jullie versturen voor in de Rep & Roer kunnen goed hand in hand gaan met de website. De papieren wereld met de digitale wereld. Zo kunnen we elkaar versterken. Wil je de promotie van jouw activiteit tegelijk laten publiceren met de Rep & Roer dan kan dat natuurlijk. Ook wij werken met een planning. Geef dat aan in de mail.
Neem eens een kijkje op www.ruttennop.nl  en heb je een goed idee of mis je wat?

Mail ons dan! Wij doen dit in opdracht van het Dorpsbelang.

 

Tot horens! Groetjes Marjolein Bouma en Krista Hadders.

 

Nieuwsoverzicht