Nieuws van Dorpsbelang

Stilte voor de storm?

Na een bruisende maand Mei lijkt de rust ogenschijnlijk weergekeerd in het dorp. Niets is minder waar op een aantal fronten.


Wie door het dorp loopt ziet in alle windrichtingen bouwactiviteiten. Aan Rutten ligt het niet of Minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge zijn jaarlijkse huizentarget gaat halen zou je haast denken. 
Maar los van het Lego voor grote mensen zijn een hoop dorpsgenoten druk doende met het Dorpsfeest. Een hele week vol met activiteiten voor alle leeftijden & interesses. Het wordt weer een mooi samenzijn op deze dagen. Bekijk het programma en doe mee!


Bovenstaande onderwerpen sluiten mooi aan op de vraag hoe we als Dorpsbelang kunnen werken aan een vernieuwde Dorpsvisie. Hoe borgen we als kleine gemeenschap Sport & Cultuur? Waar creëren we natuur? Hoe maken we de omgeving verkeersveiliger? Hoeveel en wat voor woningen willen we (ver)bouwen. Behouden we onze agrarische roots of worden we met de Lelylijn-plannen uitgeruild als een toekomstige Vinex buitenwijk van Emmeloord? Er spelen veel onderwerpen op de Landelijke- en Provinciale Politieke agenda. Het is belangrijk om daar als inwoners van Rutten een gezamenlijk standpunt en visie in te hebben voor de komende jaren. Met uw input kan Dorpsbelang daar de prioriteiten op afstemmen en de dorpsvisie daadwerkelijk gaan realiseren. Ik hoop u op 27 juni te treffen en van gedachten te kunnen wisselen op de eerste Dorpsvisie Bijeenkomst in het Klavier.


Maar los van al deze festiviteiten en serieuze aangelegenheden is er voor nu natuurlijk maar 1 belangrijke vraag die er echt toe doet….; Gaat R.K.O. promoveren?! Het Bestuur van Dorpsbelang Rutten wenst ze in ieder geval heel veel succes en plezier!

 

Marco SimmersVoorzitter Dorpsbelang

Nieuwsoverzicht