Nieuws van het eetcafé

De soep wordt niet zo heet gegeten als het wordt opgediend.
Met soep zijn de zorgen draaglijker dan zonder.
De kool is de soep niet waard.
Het loopt allemaal in de soep.

Zomaar een paar regels die te maken hebben met soep want dat was de maaltijd van deze maand.

Vijf verschillende maaltijdsoepen
- Goulashsoep
- Italiaanse maaltijdsoep
- Thaise kippensoep
- Harira
- Bouillabaisse


Geserveerd met Turks brood en aioli.

 

Maar we zijn begonnen met een heerlijke rauwkostsalade met een bolletje huzarensalade.
De maaltijd werd afgesloten met een stukje appelkruimeltaart met vanillesaus.

 

Recept van de maand

voor 4 personen  

Italiaanse maaltijdsoep met tomatenpesto
2 uien gesnipperd, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 wortels in fijne reepjes, 2 preien in fijne reepjes, 1 venkel in fijne reepjes, 4 aardappelen in blokjes, 2 theelepels oregano, 11/2 liter groentebouillon, 100 gram kleine pasta, 200 gram witte bonen uit blik.

 

Voor de tomaten pesto
4 tomaten, 3 eetlepels olijfolie, 25 gram geraspte Parmezaanse kaas, ½ bosje verse basilicum.

 

Bereiden:
Verhit wat olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en laat even mee stoven.
Voeg de wortelen, de prei, de venkel en de aardappelen toe.\Kruid met oregano, peper en zout.
Doe de bouillon erbij en laat de soep nog eens 10 minuten koken.

Snijd ondertussen de tomaten in stukken en mix ze koud met wat olijfolie, Parmesaanse kaas en basilicumblaadjes, Neem de pan van het vuur en roer er vlak voor het serveren de tomatenpesto door.

 

Succes en smakelijk eten.

 

Het volgende eetcafé is op dinsdag 26 maart.
Als u mee wilt eten kunt u zich voor 20 maart opgeven bij Anja.
De kosten voor de maaltijd bedragen 7 euro. Inloop vanaf 17.00 uur. Aanvang maaltijd 17.30 uur.

Nieuwsoverzicht