Nieuws van Werkgroep Wonen 2.0

Nieuws van Werkgroep Wonen 2.0

 

Woon Walk-in 15 april
Op 15 april organiseert Werkgroep Wonen 2.0 de derde Woon Walk-in. Na een poll (soort enquête) op de sociale media bleek dat er het meest behoefte is aan een informatiebijeenkomst over verduurzamen. We hebben dat daarom als thema gekozen. De volgende organisaties zijn op 15 april aanwezig:
• Ritsema Isolatie en Energie Advies uit Emmeloord (isolatie)
• Dijkstra Klimaattechniek uit Emmeloord (warmtepompen)
• Hoekstra Installatie van Urk (zonnepanelen)
• Energieloket Noordoostpolder (subsidies) 
Ook zijn er e-books beschikbaar van Vereniging Eigen Huis over verduurzamen, verwarmen en isoleren. 
Kom zaterdag 15 april tussen 14.00 en 16.00 uur naar MFA Het Klavier en ga in gesprek met de organisatie(s) waar jij meer van wilt weten. Van harte welkom!

 

Dorps-DNA
Weer wat informatie over het dorps-DNA van Rutten. De eerste gebouwen zijn ontworpen in de stijl van de Delftse School. Die stroming wilde de traditie van de Nederlandse plattelandsbouw in ere houden. De architecten vonden dat schoonheid juist in de eenvoud lag. De architectuur moest ‘nederig’ zijn en niet opvallen. Belangrijke kenmerken zijn het gebruik van baksteen en brede kozijnen. Aan de eerste straten van Rutten is dat goed te zien, zoals aan de Lemsterpoort, de Venelaan, de Plantsoenweg, de Meerweg, de Plaats en de Sportweg. Ook hebben de woningen hoge gootlijnen. De daken zijn hoog en steil en voorzien van dakpannen. De functie van een gebouw was belangrijk en moest je aan de vorm kunnen aflezen. Huizen waren daarom eenvoudig en ingetogen en publieke gebouwen, zoals kerken, kregen juist een monumentaal ontwerp, zodat de functie meteen duidelijk was. 

Nieuwsoverzicht