Opening Kabouterpad Rutten

Lees hier alles over het leukste Kabouterpad!

Zaterdag 6 januari was het groot feest in Rutten. Het Kabouterpad werd officieel geopend door dorpsvoorzitter Wilco Weultjes en Burgemeester Roger de Groot. Dit deden zij samen met een grote groep kinderen uit het dorp. Toen de toegangspoort was onthuld en het lint doorgeknipt, konden de kinderen samen met hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden het Kabouterpad bewandelen. Er klonken veel enthousiaste geluiden onderweg. De kinderen gingen op zoek naar kabouterhuisjes, trotseerden verschillende obstakels en konden onderweg even rustig een boekje lezen in de bosbibliotheek. 


Initiatiefnemers Anneke Gorter en Ingeborg Mulder wilden het wandelpad rondom Rutten wat aantrekkelijker maken voor gezinnen met jonge kinderen. Vanuit werkgroep Fraai zijn zij al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen voor het Kabouterpad. Ze hebben zich ingeschreven bij een aantal fondsen om zo budget bij elkaar te schrijven. Ook zijn er verschillende sponsoren gevonden en is er in december een crowdfunding gestart via Samen voor de Buurt. Deze crowdfunding loopt nog steeds en met het bedrag dat hiermee opgehaald wordt, willen Anneke en Ingeborg een speelhuisje aanschaffen. 


Het Kabouterpad is door een enthousiaste groep vrijwilligers uit Rutten gemaakt en geplaatst. In de toekomst hopen ze het Kabouterpad nog verder uit te breiden door af en toe iets nieuws toe te voegen. Het pad is vrij toegankelijk vanaf de parkeerplaats van Het Klavier. Hopelijk zal er veel gebruik van gemaakt worden door de jongste kinderen uit Rutten en omstreken. 

Nieuwsoverzicht