Persbericht van de boswachter

Dit persbericht gaat over de zandsculpturen en informatieve bomenroute

Nieuwe informatieborden tussen zandsculpturen Kuinderbos

Langs de wandelroute met de zandsculpturen in het Kuinderbos zijn bij 10 bomen leuke informatieve bordjes geplaatst door Staatsbosbeheer. De bordjes zijn geplaatst op initiatief van de gemeente Noordoostpolder in het kader van 60 jaar gemeente Noordoostpolder en 80 jaar droog. Bij elke boom of struik wordt een leuk “weetje” verteld
Wist jij dat de oudste boom ter wereld mogelijk een fijnspar uit Zweden is, waarbij de leeftijd op 9555 jaar geschat wordt? Of dat de meidoorn vroeger gebruikt werd als omheining van een stuk grond om het vee binnen te houden?

 

Bomen zijn belangrijk  
De gemeente Noordoostpolder bestaat dit jaar 60 jaar en daarnaast is het in september 80 jaar geleden dat de Noordoostpolder droogviel. In het kader van deze jubilea is onder andere aan Staatsbosbeheer gevraagd om bomen in de polder extra onder de aandacht te brengen. Met  tien nieuwe informatiebordjes is hier vorm aan gegeven. De bordjes geven informatie over de verschillende bomen die in het Kuinderbos voorkomen. Ze tonen een uitgebreide beschrijving van de bomen, foto’s en andere leuke weetjes, waardoor de wandelaars meer te weten komen over wat er groeit en bloeit in het bos. De bordjes zijn ontworpen door leerling boswachter Hester uit IJslt die wekelijks een dag meewerkt in het Kuinderbos in het kader van haar opleiding bos- en natuurbeheer.

 

Nieuwe zandsculpturen en wandelroute
Op 9 mei starten de zandkunstenaars weer met het maken van nieuwe beelden, eind mei zullen alle sculpturen weer nieuw zijn en 60 jaar gemeente Noordoostpolder en 80 jaar droog verbeelden. De zandsculpturen route wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Wiel Drachten, Gemeente Noordoostpolder en Staatsbosbeheer.
 
De route is 2,5 km lang, honden mogen uitsluitend aangelijnd mee. Omdat er  nu veel grondbroeders en jonge dieren zijn treden de boswachter streng op als uw hond niet is aangelijnd.  
 
Route en parkeren
Startpunt van de route is langs de Schoterweg te Bant. (zandsculpturenroute). Parkeren kan langs de Schoterweg bij het begin van de route. Let op aan één zijde van de weg is een parkeerverbod zodat het voor passerende automobilisten overzichtelijk en veilig blijft
 
Redactie voor nadere info boswachter Harco Bergman tel 06-54957406

Nieuwsoverzicht