Vogelwacht Rutten bezoekt basisschool de Leeuwerik

Op maandag 25 maart bezoeken enkele leden van de Vogelwacht Rutten basisschool ‘De Leeuwerik’. De leerlingen van groep 7 krijgen een les over de weidevogels de kievit, de grutto, de scholekster en de tureluur. Hoe zien deze prachtige vogels er uit? Waar kun je ze vinden hier in de omgeving van Rutten? Hoe kunnen we de eieren van deze vogels beschermen, als boeren druk zijn met hun veld-werkzaamheden? Hoe kunnen boeren en leden van de Vogelwacht Rutten samenwerken en hoe ziet die samenwerking er dan uit?


Het zijn zo maar een aantal vragen, die op deze maandagmiddag aan de orde zullen komen in groep 7! Ook gaan de kinderen in kleine groepjes (onder begeleiding van een lid van de Vogelwacht)  het veld in om daar daadwerkelijk te kijken naar deze prachtige vogels. En ……misschien vinden we dan de eerste eieren, welke beschermd worden en natuurlijk niet meegenomen kunnen worden. Gewoon om te ervaren hoe mooi en bijzonder de natuur (met al haar vogels) is in de omgeving van Rutten.

 

De Vogelwacht Rutten wil graag de jeugd enthousiast maken en betrekken bij haar werkzaamheden en de bescherming van deze weidevogels.

 

In de maanden april/mei hoopt de Vogelwacht nogmaals een bezoek aan de school te brengen. De kinderen hebben dan, in groepjes, aan een speciale opdracht gewerkt n.a.v. het eerste klassenbezoek van de Vogelwacht Rutten.

 

We houden u op de hoogte via de socials en Rep en Roer van Rutten. 

 

Namens de Vogelwacht Rutten,

 

Riekel Zijlstra

Nieuwsoverzicht