Werkgroep Wonen 2.0 nieuws

Beste Ruttenaren, 

 

Als Werkgroep Wonen 2.0 brengen we u graag op de hoogte van het laatste woonnieuws in Rutten.

 

Bloemen op inbreidingslocaties

In de Rep & Roer van juni zat een flyer met informatie over de inbreidingslocaties op Buitenom 1 en Buitenom 87. Buitenom 1 (voormalige locatie De Wegwijzer) wordt in het vierde kwartaal van 2022 bouwrijp gemaakt en gaat dan in verkoop via gemeente Noordoostpolder. Om de kavels een wat florissantere aanblik te geven, hebben we van de gemeente toestemming gekregen om beide locaties in te zaaien met bloemenmengsels. 

 

Woon Walk-in
Vanaf najaar 2022 gaan we eens per kwartaal een Woon Walk-in organiseren in Het Klavier. Dit is een inloopuur met een bepaald thema, waarbij een organisatie kennis over dat thema komt delen met de Ruttenaren. Mercatus heeft aangegeven mee te willen doen tijdens de eerste Woon Walk-in. 

 

Stiepe Staete
Helaas kunnen we nog geen nieuws melden over inbreiding op de zogeheten De Stiepe-locatie. Er zijn wel nieuwe gesprekken geweest tussen gemeente en Bouwbedrijf Roos. Hopelijk is er na de zomer meer duidelijkheid. 

 

RK-kerk 
Vanuit het dorp hebben we vragen gekregen wat er gaat gebeuren met de Rooms Katholieke kerk, omdat die vanaf 1 januari 2023 niet langer in gebruik zal zijn als kerk. Vorige maand is er tijdens de jaarvergadering van de geloofsgemeenschap gesproken over herbestemmingsmogelijkheden. Als WGW2.0 hebben wij in de komende periode contact met het kerkbestuur. We verwachten na de zomer met meer informatie te kunnen komen.

 

Fijne zomer en groeten van Werkgroep Wonen 2.0
dorpsbelang@ruttennop.nl 

 

Nieuwsoverzicht