Windmolengelden, wat hebben we ermee gedaan dit jaar?

Commissie windmolengelden.
De afgelopen periode hebben wij als commissie windmolengelden verschillende verenigingen in Rutten mogen ondersteunen. Hieronder vertellen zij waar ze het geld aan hebben besteed. Wil jij als vereniging of commissie ook een aanvraag doen? Het budget voor 2023 is al bijna op, maar een aanvraag voor 2024 kan altijd. Via de site van Rutten kan je aanvraag plaatsen.

 

De feestcommissie.
Wij, als feestcommissie van 70 jaar Rutten, zijn enorm blij dat wij een bijdrage mogen ontvangen vanuit windmolengelden Rutten. Deze bijdrage zal worden besteed aan de techniek, alles rondom het licht en geluid, tijdens de feestweek. Zoals jullie weten wordt er sinds 20 jaar weer een Revue georganiseerd in Rutten. Aan zo’n project zijn, op het gebied van licht en geluid, extra kosten verbonden. We vinden het fantastisch dat we die extra kosten kunnen dekken door de bijdrage van de windmolengelden. Daarnaast is het licht en geluid ook belangrijk bij de Bonte avond en de Feestavond. We hopen al met al dat het dorp door deze bijdrage extra kan gaan genieten van een mooie feestweek.

 

R.K.O.

De afgelopen jaren heeft v.v. R.K.O. flink geïnvesteerd in de veldverlichting om ook ’s avonds tijdens trainingen en wedstrijden een optimale verlichting te hebben die ook nog eens energiezuinig is in de vorm van LED verlichting.
Na de plaatsing was de veldverlichting op het hoofdveld echter niet optimaal. Stukken op het veld waren nog donker en een aantal mensen uit de buurt hadden hinder van de verlichting. Daarom is besloten om een aantal lichtmasten te verplaatsen, andere lichthinderkappen te gebruiken en de experts langs te laten komen om een optimale belichting te krijgen. Zowel op het veld als voor de omwonenden. Mede dankzij de windmolengelden is dit mogelijk gemaakt.

 

Nieuwsoverzicht