Zonnebloem zoekt bestuursleden

Vrijwilligerswerk voor mensen met lichamelijke beperking 
Zonnebloem zoekt bestuursleden in de Noordoostpolder

Vrijwilligerswerk voor mensen met lichamelijke beperking 
Zonnebloem zoekt bestuursleden in de Noordoostpolder
 

Diverse plaatselijke Zonnebloemafdelingen in de Noordoostpolder zoeken dringend naar nieuwe bestuursleden. Ook het overkoepelende regionale bestuur kan versterking gebruiken. Mensen met bestuurservaring en/of een neusje voor bestuurswerk die zich als vrijwilliger in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Nu de coronacrisis op zijn retour lijkt en er weer van alles mag, willen de plaatselijke afdelingen snel de draad oppakken en nieuwe activiteiten gaan organiseren. Daarvoor zijn extra vrijwilligers, waaronder ook bestuursleden, nodig. 
 
Als bestuurslid ondersteun en begeleid je vrijwilligers bij hun plaatselijke Zonnebloemwerk. Dat werk bestaat uit het bezoeken, samen eropuit gaan en het organiseren van activiteiten en vakanties voor mensen die door een lichamelijke beperking vaker alleen zijn dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. En voor velen van hen is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers laten deze mensen niet zitten. Zij creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.  
 
Mogelijke bestuurstaken 
Krijg je energie van organiseren of houd je graag de administratie op orde? Het plaatselijke bestuur van de afdelingen zorgt ervoor dat de vrijwilligers zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. En dat er een gevarieerd activiteitenaanbod is, afgestemd op de wensen en behoeften van de mensen met een lichamelijke beperking. Daarbij ligt de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten. Tot de taken van bestuursleden behoren verder onder andere het creëren van zichtbaarheid van de Zonnebloem en het zoeken naar nieuwe manieren om in contact te komen en te blijven met mensen met een lichamelijke beperking in het eigen werkgebied. 
 
Kennismaken 
Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken. Je zult zien dat bestuurswerk bij de Zonnebloem niet alleen leuk is om te doen, maar dat het ook een goed gevoel geeft om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken! Meld je aan voor een kennismaking via mirjam.vansonsbeek@zonnebloem.nl . Op www.zonnebloem.nl/noordoostpolder-en-urk zie je welke lokale afdelingen er zijn. Algemene informatie kun je vinden op:

 

www.zonnebloem.nl

 

Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt de levens van meer dan 100.000 mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De bijna 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De Zonnebloem streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: Er kan zoveel meer dan je denkt. 

Nieuwsoverzicht