Boekenuitleen


HET BOEK VAN HET KWARTAAL
Boekenuitleen Rutten presenteert:

Januari - Maart 2020Wees onzichtbaar, Murat Isik
Dit kwartaal een tip van een van de vrijwilligers van de Boekenuitleen Rutten: Erika. "Ik ben erg onder de indruk van het verhaal van Murat Isik. Het is een triest, aangrijpend, persoonlijk, maar ook hoopvol verhaal. In een heel leesbare stijl krijg je een inkijk in het leven van migranten." Het verhaal van Isik speelt zich af in de Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader. Ondertussen verandert de Bijlmer ook en boort op een zondagavond in 1992 een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin. "De titel is zeer toepasselijk. Onzichtbaar zijn is soms een oplossing om het leven makkelijker te maken. Ik vind dit boek een echte aanrader." Erika

Gratis af te halen: kinderboeken
Omdat de kinderen in Rutten via school boeken kunnen lenen in de Openbare Bibiliotheek, wordt er bij de Boekenuitleen Rutten nog nauwelijks een kinderboek uitgeleend. Daarom is besloten de kinderboeken in ons assortiment weg te geven. Iets voor jou of je gezin of andere kinderen om mee blij te maken? Zoek dan in de donkerbruine kist naar boeken met een gele sticker. Of in de houten boekenkast naar boeken met een rode of paarse sticker en neem ze lekker mee! Dit kan alleen nog dit kwartaal. Daarna gaan ze naar de rommelmarkt of komen ze als zwerfboek in omloop.

Mis je iets?
Mail jouw vragen en suggesties naar Boekenuitleenrutten@hotmail.com. Ook tips voor deze rubriek zijn van harte welkom. Wij zorgen er dan voor dat er een exemplaar in de Boekenuitleen komt. Tot ziens aan de Buitenom!
Anja & Willemien

Oktober – December 2019:DE BRUGGENBOUWERS Dit kwartaal een tip van een lezer en frequent bezoeker van de Boekenuitleen Rutten: Elly. Zij tipt de roman van de Zweedse schrijver Jan Guillou. Echter, dit keer geen Zweedse thriller, maar een historische roman die speelt van ca. 1880 tot 1920. Guillou vertelt over drie arme, uiterst intelligente Noorse visserszonen die door een studiefonds de kans krijgen om te studeren. Je volgt als lezer de broers op hun dwaaltocht, van besneeuwde Noorse vlaktes via Duitse aristocratische salons tot de savannes van Oost-Afrika, in een periode waarin de wereld twee oorlogen meemaakt. De broers worden niet alleen bouwers van spoorbruggen, maar overbruggen ook maatschappelijke, technische en ideologische kloven. "Ik vond het een erg mooi geschreven boek. Het beschrijft de kracht van de natuur en de mens en de beleving van oorlogen in Europa en Afrika. Het is een gedetailleerde roman die je naast een boeiend verhaal veel leert over landen, dieren en mensen." Elly

Heb jij nog niet eerder een boek geleend bij Boekenuitleen Rutten? Dan trekt het Boek van het Kwartaal jou misschien over de streep! Lees jij mee? Leen & Lees het beste wat Boekenuitleen Rutten te bieden heeft.

· Deel jouw tips! Als je een boek gelezen hebt dat je prachtig vond, laat ons dat dan weten. Schrijf een korte samenvatting of vertel waarom jij vindt dat anderen het boek ook moeten gaan lezen. Wie weet wordt jouw tip wel het volgende ‘Boek van het Kwartaal’.

· Deel jouw wensen! We vullen onze collectie regelmatig aan. Ook met de nieuwste titels. Laat ons weten welk boek jij heel graag zou willen lezen en waarom. Wie weet lukt het ons om ‘m op de plank te krijgen.

· De Boekenuitleen heeft inmiddels de eerste vijf delen van de populaire serie 'De Zeven Zussen' op de plank. Kom ze snel lenen (en lezen) voordat begin 2020 het zesde deel uitkomt.

Mail jouw vragen en suggesties naar Boekenuitleenrutten@hotmail.com. Tot ziens aan de Buitenom! Anja & Willemien

Juli – September 2019:


Dit kwartaal geen roman of thriller als Boek van het Kwartaal, maar een boek dat aangreep omdat het zo echt was. En een klein eerbetoon aan Martine Bijl, die eind mei overleed aan de gevolgen van haar hersenbloeding en daaropvolgende depressie. Haar boek Rinkeldekink geeft een openhartige en soms hartverscheurende kijk op haar revalidatieproces vanaf de hersenbloeding in 2015. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over wat zoiets met een mens doet. En voor iedereen die van taal houdt. Martine weet de situaties en haar gedachten erg beeldend en met (zwarte) humor op te schrijven. Je hangt als het ware aan haar lippen.” Willemien

Iets luchtigers?
Heb jij nog niet eerder een boek geleend bij Boekenuitleen Rutten? Begin dan dit kwartaal en leen voor je zomervakantie mooie boeken bij ons! Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe zomerthriller van Suzanne Vermeer: “Het Strandhuis”. Leest lekker weg!

Leen & Lees het beste wat Boekenuitleen Rutten te bieden heeft.

  • Deel jouw wensen! We vullen onze collectie regelmatig aan. Ook met de nieuwste titels. Laat ons weten welk boek jij heel graag zou willen lezen en waarom. Wie weet lukt het ons om ‘m op de plank te krijgen. Mail naar Boekenuitleenrutten@hotmail.com.
  • We hebben nu deel 1 tot en met deel 4 van de boekenserie ‘Zeven zussen’ bij ons in de Boekenuitleen. Wees er snel bij!

Tot ziens aan de Buitenom!
Anja & Willemien

April - Juni 2019: LAZARUS, LARS KEPLER


“De thrillers van Lars Kepler (een pseudoniem voor het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril) zijn bloedstollend en kennen altijd een erg bijzondere wending. Ook deze nieuwste titel is weer een page turner die ik in no-time heb uitgelezen. Het verhaal begint met de vondst van een dode man in een appartement in Oslo. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën. Enkele dagen later wordt de hulp van rechercheur Joona Linna, vaste hoofdpersoon in de boeken van Lars Kepler, ingeschakeld bij een campingmoord bij Rostock in Duitsland. Joona ziet een verband – weliswaar krankzinnig, maar niet te negeren – terugkeren uit de dood, dat zou een wonder zijn toch?" Willemien

Leen & Lees het beste wat Boekenuitleen Rutten te bieden heeft.
Heb jij nog niet eerder een boek geleend bij Boekenuitleen Rutten? Dan trekt het Boek van het Kwartaal jou misschien over de streep! Het idee is speciaal in het leven geroepen voor alle boekenwurmen & speed readers in Rutten. We proberen het boek drie maanden lang door zoveel mogelijk dorpsgenoten te laten lezen. Lees jij mee?

Deze maand vind je ook het tweede deel uit de boekenserie ‘Zeven zussen’ bij ons in de Boekenuitleen. Wees er snel bij!

Naast Lazarus van Lars Kepler hebben we ook Getuige, Hypnose en Contract.

Deel jouw wensen! We vullen onze collectie regelmatig aan. Ook met de nieuwste titels. Laat ons weten welk boek jij heel graag zou willen lezen en waarom. Wie weet lukt het ons om ‘m op de plank te krijgen. Mail naar Boekenuitleenrutten@hotmail.com.

Tot ziens aan de Buitenom!
Anja & Willemien

Boekenuitleen Rutten.

Na het wegvallen van de bibliobus per 1 januari 2014 hebben enkele enthousiaste vrijwilligers alles in het werk gesteld een alternatief te creëren in de vorm van een Boekenuitleen.

Wij delen een lokaal met de BSO in de voormalige openbare school aan de Buitenom.

Onze openingstijden zijn
dinsdagmorgen 09.30 – 10.30 uur
woensdagavond 19.00 – 19.45 uur
vrijdagmiddag 14.30 - 15.30 uur

Het lenen van de boeken is gratis. Er staat een kistje voor vrije giften. Op de dinsdagmorgen kunt u altijd terecht voor een praatje en een kop koffie.

Ondertussen zijn al vele boeken uitgeleend en wordt de Boekenuitleen ook ingezet als multifunctionele ruimte voor andere activiteiten zoals knutselochtenden en brei- en haakavonden. In de Rep en Roer vindt u informatie wanneer deze activiteiten plaatsvinden.

Mocht u meer informatie willen, of heeft u boeken over die u kwijt wilt, dan kunt u contact opnemen met Willemien Akkermans, tel. 262364 of Anja Nijenhuis, tel. 262543.

Laatste nieuws

Sponsoren

 Nieuws uit Flevoland
 U herkent ons aan
Copyright © 2021 Rutten | Gerealiseerd door: Acf Bentveld | Privacy verklaring