Sloeproeivereniging

Sloeproeivereniging GIA 'Gang Is Alles'

Sloeproeien is een duursport voor iedereen die ervan houdt om samen actief en sportief aan de slag te zijn, op het water, in de buitenlucht. Een prachtige sport vol uitdagingen!  Teamwork, afzien tijdens pittige trainingen en lange wedstrijden, de ontlading na de finish. Sportiviteit maar ook gezelligheid staan hoog in het vaandel bij de vereniging. 

 

In Rutten wordt de sloeproeisport met veel enthousiasme uitgeoefend door een mannenteam en vrouwenteam. De vereniging heeft inmiddels ca 45 leden. De meeste leden zijn woonachtig in en rond Rutten, Noordoostpolder. GIA roeit inmiddels in een drietal gerestaureerde reddingssloepen: GIA Light, De Razende Snol en Zusje.
 
De wedstrijden worden georganiseerd van Terschelling tot aan Zeeland en variëren in lengte van ca 10 kilometer tot 25 kilometer met als uitschieter de HT-race met een afstand van 35 kilometer. Het wedstrijdseizoen loopt van maart tot en met november. De trainingen van GIA vinden voornamelijk in de Lemster Baai en op het IJsselmeer plaats.

 

Het bestuur bestaat uit

Voorzitter: -
Penningmeester: Marianne Meeter
Secretaris: Annemieke Derks

 

logo vereniging
Verenigingen overzicht